Usein kysytyt kysymykset

Tällä sivulla pyrimme vastaamaan yleisimpiin asiakkaidemme mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, niin ota rohkeasti yhteyttä puhelimella p. 0207 613 613 tai sähköpostitse info@laakarikeskuslupaus.fi.

 • Lääkärin vastaanotot

  • Kuinka valitsen vastaanoton

   Mikäli sinulla on yksi yksittäinen oire johon haet ratkaisua, on 20 minuutin päivystysvastaanotto usein riittävä. Päivystysvastaanotolla hoituvat myös ajokortti- ja terveystodistukset-

   Valitse 45 minuutin vastaanotto mikäli yksittäinen oireesi on jatkunut pidempään kuin kolme kuukautta TAI olet käynyt oireesi vuoksi jo lääkärin vastaanotolla muualla kuin Lupauksessa, mutta oireiden aiheuttaja ei ole ratkennut. 45 minuutin vastaanotolla hoituvat myös pienet toimenpiteet kuten luomenpoisto.

   Mikäli sinulla on enemmän kuin yksi oire, tarvitaan aina pidempi vastaanotto (60 minuuttia tai 90 minuuttia). 90 minuuttin vastaanotto on esimerkiksi oikea vaihtoehto Sinulle joka:

   • kärsit epäselvistä suolisto-oireista
   • epäilet tai sinulla on diagnosoitu krooninen väsymysoireyhtymä
   • kärsit selittämättömistä kiputiloista tai väsymyksestä
   • saat oireita sisäilmasta
   • sinulla on hoitoon reagoimattomia kilpirauhasoireita
   • kärsit hormonaalisista epätasapainotiloista
   • voit huonosti, muuta oireillesi ei ole löytynyt selitystä tavanomaisilla lääkärikäynneillä tai

   Mikäli olet epävarma oikean vastaanoton valinnasta ota yhteyttä joko puhelimitse arkisin klo 8-16 välillä tai sähköpostitse info@laakarikeskuslupaus.fi

  • Kuinka minun tulee valmistautua luomenpoistoon?

   Luomenpoistoon ja muihinkin pieniin toimenpiteisiin aikaa varatessa on hyvä huomioida seuraavat asiat:

   • Toimenpide vaatii usein puuduttamista. Ilmoita aikaa varatessasi, mikäli olet saanut haitallisia reaktioita puudutteista.
   • Veren hyytymiseen vaikuttavat lääkkeet (mm. Marevan, Primaspan/Aspirin, Xarelto) tai perinnölliset hyytymishäiriöt ovat joskus ongelmallisia myös pienten toimenpiteiden yhteydessä. Ilmoita aikaa varatessasi mikäli käytät veren hyytymiseen vaikuttavia lääkeaineita tai Sinulla on perinnöllinen hyytymishäiriö.
   • Toimenpiteisiin liittyy aina infektioriski. Riski on suurempi mikäli sairastat diabetestä tai käytät immuunipuolustuksen toimintaan vaikuttavia lääkkeitä esim. reumasairauksien tai tulehduksellisten suolistosairauksien vuoksi. Näistä asioista on hyvä mainita jo aikaa varatessa tai viimeistään lääkärille.
   • Arven kasvu voi olla perinnöllisistä syistä häiriintynyt (ns. keloidi-taipumus). Mikäli toimenpide- tai muun haavan paraneminen on aikaisemmin ollut poikkeavaa, kannattaa siitä mainita lääkärille mahdollisimman hyvän esteettisen lopputuloksen varmistamiseksi.
   • Yleensä ompeleita pidetään 7-10 päivää, minkä aikana saunominen ja uiminen ei ole sallittua. Haava-alue ei saisi myöskään hautua tai joutua hankaukselle ja venytykselle alttiiksi. Mikäli toimenpide tehdään terveydellisistä syistä, kirjoitetaan tarvittaessa sairauslomaa toipumisajaksi. Esteettisistä syistä tehtävä toimenpide ei ole sairausloman peruste. Varaa toimenpideaika nämä seikat huomioiden.
   • Ompeleiden poistamista varten tulee varata erillinen aika. Veloitamme ompeleiden poistamisesta hinnastomme mukaisesti.
   • Kerro jo aikaa varatessasi mikä Sinulla on neulakammo tai pelkäät muuten toimenpiteitä. Kerro myös, jos koet herkästi huonoa oloa tai Sinulla on taipumus pyörtyä vastaavissa tilanteissa. Tilanne ei ole meille uusi ja pyrimme tekemään olosi mahdollisimman turvalliseksi ja mukavaksi toimenpiteen aikana.
  • Tarvitsen lausunnon sairauspäivärahaa varten. Kuinka se tapahtuu?

   Mikäli sairausloma kestää yli 60 päivää, Kela-pyytää työntekijää toimittamaan lääkärin lausunnon (B-lausunto), jossa on kuvattava, sairaus-, vika- tai vamma, jonka vuoksi sairauspäivärahaa haetaan, sekä sen vaikutus toiminta- ja työkykyyn. Lausunnossa tulee arvioida myös toimintakyvyn aleneman ja työn vaatimusten välinen suhde ja antaa arvio jäljellä olevasta työkyvystä sekä hoidon ja kuntoutuksen mahdollisuuksista. Lisäksi tulee selvittää työntekijän työnkuva ja työn vaatimukset sekä ammatillinen koulutushistoria. B-lausuntoa varten on hyvä varata hoitaneen lääkärin puhelin- tai vastaanottoaika (katso myös seuraava kysymys ja vastaus). Puhelinaika riittää, mikäli edellisestä vastaanotosta on kulunut vain vähän aikaa.

   Pysyvän työkyvyttömyyden ja sairauseläkkeen osalta tulee kääntyä ensisijaisesti työterveyshuollon puoleen.

  • Paljonko lausunnon tekeminen/laatiminen maksaa?

   Sairautta tai vammaa hoidettaessa lääkäri keskittyy ensisijaisesti diagnostiikkaan ja oikean hoitolinjan valintaan. Tavoitteena on mahdollisimman nopea paraneminen.

   Vastaanoton yhteydessä ei tavallisesti käsitellä B-lausunnossa vaadittavia asioita (katso edellinen kysymys ja vastaus), minkä vuoksi lausunnon laatiminen vaatii lääkärin työaikaa asian laajuudesta riippuen 20-30 minuuttia. Lausunnon laadintaa nopeuttaa, mikäli työntekijä toimittaa sähköisesti selvityksen työnkuvastaan, työn vaatimuksista sekä ammatillisesta koulutushistoriastaan. Veloitamme käytetystä työajasta hinnastomme mukaisen maksun.

  • Voinko saada lähetteen röntgen- tai muihin tutkimuksiin julkiselle puolelle?

   Yksityislääkärin tekemällä laboratoriotutkimuslähetteellä voi asioida myös julkisen terveydenhuollon laboratoriossa. Laboratorio perii tehdyistä tutkimuksista maksun. Yleensä laboratorio toimittaa vastaukset tutkimuksia pyytäneelle lääkärille, mutta tämä kannattaa varmistaa näytteenoton yhteydessä.

   Huomaathan, että perimme maksun muualla otettujen tutkimustulosten kirjaamisesta potilastietojärjestelmäämme sekä niihin perehtymisestä ja kommentoinnista. Lupauksen oman laboratorion tutkimushinnat sisältävät tämän työn. Lääkärin vastaanotto- tai puhelinaika ovat aina maksullisia.

   Yksityislääkärin lähetettä ei voi käyttää julkisen puolen röntgen-, ultraääni- ja magneettitutkimuksiin, vaan nämä tutkimukset vaativat terveyskeskus-, työterveys- tai sairaalalääkärin lähetteen.

  • Mitä tarvitsen mukaani lääkärin vastaanotolle?

   Vastaanotolle riittää mukaan Kela-kortti. Mikäli Sinua on tutkittu aiemmin kyseisen vaivan tai oireen tiimoilta on hyvä ottaa mukaan mahdolliset tutkimustulokset tai lääkärinlausunnot aiemmista käynneistä.

  • Lääkärin vastaanottokäyntiin valmistautuminen

   Saatat ihmetellä miksi haluamme Sinun täyttävän ja toimittavan meille tietojasi ennakkoon. Hoitajamme kirjaa toimittamasi tiedot potilastietojärjestelmäämme ja mikäli tiedoissa on täydennettävää, täydentää tietoja soittamalla sinulle. Mikäli esitietokaavakkeen tietoja ei toimiteta ja kirjata potilastietojärjestelmäämme ennen lääkärin vastaanottoa niin lääkärisi kysyy ja kirjaa kaiken tarvittavan tiedon vastaanottosi yhteydessä mikä lisää vastaanottoosi käytettävää aikaa ja kustannuksiasi merkittävästi. Tästä johtuen 90 minuutin vastaanotto  sisältää aina esitietokaavakkeiden täyttämisen ja tarvittaessa hoitajan yhteydenoton.

  • Mihin aikaisempia potilaskertomustietojani ja tuloksiani tarvitaan?

   Toimittamalla tiedot aiemmin Sinulle tehdyistä tutkimuksista meille ennakkoon vältämme päällekkäisiä tutkimuksia ja niistä sinulle syntyviä kustannuksia. Potilaskertomustietojen saavuttua meille tietosi kirjataan potilastietojärjestelmäämme ja saat niistä itsellesi tiivistelmän jota kutsumme Sairaus- ja tutkimushistoriaksi. Mikäli haluat takaisin meille toimittamasi alkuperäiset tutkimustulokset ja asiakirjat niin voit pyytää ne itsellesi lääkärin vastaanotolla käydessäsi. Papereiden takaisin postituksesta veloitamme voimassa olevan postitusmaksumme mukaisesti.

   Sairaus- ja tutkimushistorian hinta muodostuu siihen käytettävän työajan ja lopputuloksen mukaisesti. Käy aikaisemmat potilastietosi huolellisesti läpi ennen niiden toimittamista meille. Papereiden läpikäynti ohjeidemme mukaan tuo Sinulle merkittäviä kustannussäästöjä.

   90 minuutin vastaanottoon sisältyy potilastietojen läpikäynti ja kirjaaminen kolmen vuoden ajalta. Yli kolmen vuoden ajanjaksolta meille toimitettujen tietojen läpikäynnistä ja kirjaamisesta veloitamme siihen käytettävän työaikamme ja lopputuloksen mukaisesti noin 15-20 €/lisävuosi.

   Mahdolliset aiemmat potilaskertomustiedot (laboratoriovastaukset, lausunnot kuvantamistutkimuksista, tähystyksistä jne.) tulee toimittaa meille samassa lähetyksessä esitietokaavakkeiden kanssa joko kirjepostina tai tuomalla ne Lupaukseen.

  • 90 minuutin vastaanoton varaaminen

   Jotta vastaanottosi sujuisi mahdollisimman onnistuneesti on meillä hieman paperitöitä tehtävänä ennen sitä. Kun täytät liitteenä olevat kaavakkeet niin hyvin kuin pystyt ja toimitat meille aikaisemmat potilastietosi kolmen vuoden ajalta, niin me hoidamme loput.

   Vastaanottoon sisältyvät lomakkeet:

   1. Lupauksen esitietokaavake
   2. MSQ eli oirekysely
   3. Suostumus henkilötietojen rekisteröintiin ja käsittelyyn
   4. Sähköinen sairaus- ja oirehistoria -malli

   1. Täytä lomakkeet rauhassa. Jos et muista kaikkia asioita heti, niin voit ehkä tarkistaa ne lähipiiristäsi (etenkin Sukurasite -kohtaan täytettävät sairaudet).

   2. Mikäli sinua on tutkittu aiemmin niin ota yhteyttä Sinua aikaisemmin tutkineisiin ja hoitaneisiin yksiköihin ja pyydä tutkimustulokset itsellesi vähintään kolmen vuoden ajalta. Toimita meille kopiot tehdyistä tutkimuksista ja niiden tuloksista. Julkisella puolella tehdyt tutkimukset voit tulostaa itsellesi Kanta.fi –palvelusta. Veloitamme meille yli kolmen vuoden ajanjaksolta toimitetuista potilastiedoista 15-20 €/lisävuosi.

   3. Palauta täytetyt esitietokaavakkeet sekä aikaisemmat potilaskertomustietosi ja tuloksesi samanaikaisesti yhdessä kirjekuoressa Lupaukseen kirjepostina (os. Lääkärikeskus Lupaus, Vuorikatu 26 b krs, 70100 Kuopio) tai tuomalla ne meille toimistomme aukioloaikana arkisin klo 9-14 välisenä aikanaMeille toimitettujen kirjattujen kirjelähetysten noutamisesta postin toimipisteestä veloitamme 10 €/lähetys.

   4. Odota yhteydenottoamme. Ilmoitamme sinulle, kun olemme vastaanottaneet lähetyksesi. Vastaanottoajat varataan papereiden saapumisjärjestyksessä.

   Täyttämällä ja palauttamalla tietosi mahdollisimman pikaisesti nopeutat hoitoon pääsyäsi. Kun tietosi ovat saapuneet Lupaukseen ja olemme tallentaneet tietosi järjestelmäämme olemme sinuun yhteydessä vastaanottoaikojen tiimoilta. Odotusajat vastaanotoillemme ovat tällä hetkellä noin 2-3 viikkoa.

   Onko Sinulla kysyttävää vastaanotosta?

   Voit tarkastaa täältä onko muilla ollut samanlaisia kysymyksiä ja mitä olemme niihin vastanneet. Jos et löytänyt kysymykseesi vastausta niin ota yhteyttä sähköpostilla info@laakarikeskuslupaus.fi tai soita p. 0207 613613 toimistomme aukioloaikoina.

    

 • Laboratorio

  • Jos käyn laboratoriossa muualla kuin Lupauksessa, kuinka toimin?

   Pyydä näytteet ottavaa laboratoriota postittamaan valmistuneet tulokset omalle lääkärillesi Lupaukseen. Tulosten saavuttua varaamme lääkärillesi toimistoajan niiden tulkitsemista ja mahdollisiin aiempiin tutkimuksiin vertaamista varten. Tulosten määrästä riippuen aikaa tulosten läpikäyntiin ja tulkintaan kuluu keskimäärin kymmenestä minuutista puoleen tuntiin. Sen jälkeen lääkärisi soittaa Sinulle ja kertoo tulokset, hoitolinjat, mahdolliset diagnoosit ja tekee tarvittavat reseptit. Veloitamme laboratoriokokeiden tulkintaan ja puheluun käytetystä lääkärin työajasta 35€/10min.

   Halutessasi sopia puhelun ajankohdasta ennakkoon ota yhteyttä toimistoomme puhelimitse p. 0207 613 613 tai sähköpostitse info@laakarikeskuslupaus.fi.

  • Kuinka ruoka-ainepaneelin teettäminen onnistuu, jos en asu Kuopiossa?

   Toimitamme Nordic Laboratoriesin testipaketteja myös muualle Suomeen. Ota yhteyttä toimistoomme p. 0207 613613 lisäohjeiden saamiseksi. Näytepaketin saatuasi voit varata ajan näytteenottoa varten alueesi laboratorioon. Suosittelemme varmistamaan laboratoriosta, että näytteenotolle ei ole estettä. Lue paketin mukana tulleet ohjeet huolellisesti ennen näytteenottoa.

  • Voinko lähettää kaikki Nordic Laboratoriesin näytteet samassa lähetyslaatikossa?

   Kaikki samaan osoitteeseen lähetettävät näytteet voi lähettää samassa paketissa. Pakkaa näytteet huolellisesti ohjeen mukaisesti, kylmäpakkausta vaativat näytteet erikseen pakattuna.

  • Miten saan tiedon kokeideni valmistumisesta ja tuloksista?

   Tulosten valmistuttua lääkärimme tarkastaa tulokset. Hoitavan lääkärisi kommentoitua tuloksesi niistä ilmoitetaan Sinulle näytteenoton yhteydessä sovitulla tavalla. Laboratoriohintoihimme sisältyy lääkärin kommentit tuloksista. Lääkärin puhelinajan veloitus on 35-40 €/10min hoitavasta lääkäristä riippuen.

  • Koska tulokseni valmistuvat?

   Yleisimpien laboratoriokokeiden valmistuminen kestää noin 2-3 vrk. Joidenkin tulosten valmistuminen voi kestää pidempään. MaitoAb ja HLAKeli –tutkimusten valmistuminen kestää noin 2-3 viikkoa. Tulosten valmistumisen jälkeen lääkärimme tarkastaa ja kommentoi tulokset ennen niiden ilmoittamista asiakkaalle.

  • Voinko ottaa lääkkeet ja vitamiinit aamulla ennen näytteenottoa?

   Säännöllisesti otettavat aamulääkkeet voi ottaa, ellei hoitavan lääkärin kanssa ole toisin sovittu. Kilpirauhaslääkitystä ei tule ottaa ennen kilpirauhaskokeita (S-T4-V, S-T3-V ja TSH).

  • Voinko tulla laboratoriotutkimuksiin vaikka minulla on flunssa?

   Flunssa ja muut akuutit sairaudet tai tapaturmat ja jopa kuormittava elämäntilanne voivat näkyä veriarvoissa. Suosituksena on, että laboratoriotutkimukset otetaan silloin, kun tilapäisten kuormitustekijöiden vaikutus on tasaantunut. Sopivan hetken tunnistaa siitä, että vointi on pysynyt noin viikon muuttumattomana.

   Erityisen herkkiä tutkimuksia kuormitustekijöille ovat: kortisoli (S-Korsol), paasto-glukoosi (fS-Gluk), kilpirauhasarvot (TSH, T4V, T3V) sekä tulehdussolut (PVK/Leuk) ja tulehdusarvo (hs-CRP). Muista myös, että maksa-arvot (Alat, GT) ovat tavallista korkeammalla jopa viikon ajan kosteasta illanvietosta ja että kolesteroliarvoihin vaikuttavat merkittävästi edellisen kahden viikon hiilihydraatti- ja rasvasaanti!

  • Pitääkö minun olla paastolla ennen näytteenottoa?

   Yleisimpiä paastokokeita ovat mm. fS-Gluk, fS-Krea, S-Hcyst, fS-Ca-Ion, fS-Lipidit, S-Ca-albk, fS-TrFeSat, fS-A-vit ja GastroPanel. Paastoa vaativissa tutkimuksissa tulee olla syömättä, juomatta ja tupakoimatta 10 – 12 tuntia ennen näytteenottoa. Näytteenottoaamuna voi juoda lasillisen vettä. Annamme mielellämme lisätietoa paastoa vaativista laboratoriokokeista ajanvarauksen yhteydessä.

  • Kuinka valmistaudun laboratoriokokeisiin?

   Näytteenottoa edeltävänä päivänä tulisi välttää alkoholin käyttöä ja rankkaa liikuntaa. Kahvia, teetä, tilapäisesti käytettäviä lääkkeitä, vitamiineja, tupakkaa ja alkoholia ei tule nauttia näytteenottoa edeltävänä iltana klo 22 jälkeen. Huomioithan myös, että osa verikokeista voi olla paastokokeita (kts. GastroPanel-kohta). Aamulla ennen näytteenottoa on oltava hereillä vähintään yksi tunti ja vältettävä ruumiillista rasitusta. Varaa aikaa 15 min istumiseen ennen näytteenottoa verenkierron tasapainottamiseksi. Katso erillinen valmistautumisohje GastroPanel-testiin valmistautumisesta seuraavasta kohdasta.

  • Kuinka valmistaudun GastroPanel-testiin?

   Ennen GastroPanel-testiä tulee huomioida seuraavat asiat:

   • ennen tutkimusta tulisi olla neljä tuntia syömättä, juomatta ja tupakoimatta
   • tutkimus ei edellytä säännöllisen lääkityksen lopettamista. Kuitenkin seuraavat lääkeaineet, jotka vaikuttavat mahalaukun eritykseen tulisi lopettaa seuraavasti:

   Viikko ennen näytteenottoa: lääkeaineet, jotka estävät mahahapon erityksen;

   ranitidiini (Esofex, Inside Brus, Ranicur, Ranil, Ranimex, Ranitidin, Ranitidine, Ranixal, Zantac), famotidiini (Famotidin, Pepcid, Pepcidin, Pepcid Duo), nitsadiini (Nizax), protonipumpun estäjät lansopratsoli , omepratsoli, pantopratsoli, esomepratsoli, rabepratsoli ym. (Lansoprazol, Lansoprazole, Lanzo, Zolt, Losec, Omeprazol, Nexium, Pariet, Somac, Gasterix, Pantoloc, Giasemin, Panzor).

   Päivä ennen näytteenottoa: lääkeaineet, jotka neutraloivat mahahappoa;

   antasidit (Balancid Novum, Gaviscon, Link, Magnesiamaito, Novaluzid, Rennie) ja limakalvon suoja-aineet (Alsucral, Antepsin).

   Käytössä olevan lääkityksen turvallisesta keskeytyksestä tulisi neuvotella lääkärin kanssa.

   Mikäli ette jostain syystä pysty lopettamaan edellä mainittujen mahalaukun eritykseen vaikuttavien lääkkeiden käyttöä tulee näytteenottajalle ilmoittaa käyttämänne lääkkeet laboratoriokäyntinne yhteydessä.

   Lataa tulostettava versio GastroPanel-testiin valmistautumisesta tästä.

  • Tarvitsenko lääkärin lähetteen tullessani laboratoriotutkimuksiin?

   Laboratoriokokeisiin ei tarvita lääkärin lähetettä. Ilmoita ajanvarauksesi yhteydessä kokeet, jotka haluat otattaa. Lääkärin lähetteellä otetuista tutkimuksesta vähennämme Kelan maksaman sairaanhoitokorvauksen.

  • Voiko laboratorioon tulla ilman ajanvarausta?

   Sujuvan ja kiireettömän palvelun takaamiseksi ajanvaraus on suositeltava. Ajan voit varata numerosta 0207 613 613 arkisin klo 9-14 välisenä aikana tai nettiajanvarauksen kautta.

 • Yleistä

  • Kuinka valitsen vastaanoton

   Mikäli sinulla on yksi yksittäinen oire johon haet ratkaisua, on 20 minuutin päivystysvastaanotto usein riittävä. Päivystysvastaanotolla hoituvat myös ajokortti- ja terveystodistukset-

   Valitse 45 minuutin vastaanotto mikäli yksittäinen oireesi on jatkunut pidempään kuin kolme kuukautta TAI olet käynyt oireesi vuoksi jo lääkärin vastaanotolla muualla kuin Lupauksessa, mutta oireiden aiheuttaja ei ole ratkennut. 45 minuutin vastaanotolla hoituvat myös pienet toimenpiteet kuten luomenpoisto.

   Mikäli sinulla on enemmän kuin yksi oire, tarvitaan aina pidempi vastaanotto (60 minuuttia tai 90 minuuttia). 90 minuuttin vastaanotto on esimerkiksi oikea vaihtoehto Sinulle joka:

   • kärsit epäselvistä suolisto-oireista
   • epäilet tai sinulla on diagnosoitu krooninen väsymysoireyhtymä
   • kärsit selittämättömistä kiputiloista tai väsymyksestä
   • saat oireita sisäilmasta
   • sinulla on hoitoon reagoimattomia kilpirauhasoireita
   • kärsit hormonaalisista epätasapainotiloista
   • voit huonosti, muuta oireillesi ei ole löytynyt selitystä tavanomaisilla lääkärikäynneillä tai

   Mikäli olet epävarma oikean vastaanoton valinnasta ota yhteyttä joko puhelimitse arkisin klo 8-16 välillä tai sähköpostitse info@laakarikeskuslupaus.fi

  • Minulla on lääkärin lähete ultraäänitutkimukseen. Kuinka toimin?

   Voit varata ajan tutkimukseen suoraan tutkimuksia tekevästä yksiköstä. Yhteistyökumppaninamme tutkimuksissa toimii Sataman röntgen. Mikäli lähete on Lupauksen lääkärin tekemä, ilmoita toimistoomme käydessäsi kuvissa. Kuvauksen jälkeen noudamme röntgenlausunnon sähköisesti lääkärillemme tulkittavaksi, ja ilmoitamme hoitolinjoista vastaanoton yhteydessä sovitulla tavalla. Käydessäsi kuvissa muualla kuin Sataman röntgenissä tulee Sinun huolehtia itse röntgenlausunnon toimittamisesta hoitavalle lääkärillesi.

  • Olen käynyt lääkärini lähetteellä oman paikkakuntani laboratoriossa. Kuinka saan varattua soittoajan tulosten tulkitsemista varten?

   Tulosten saavuttua Lupaukseen varaamme lääkärillesi toimistoajan niiden tulkitsemista ja mahdollisiin aiempiin tutkimuksiin vertaamista varten. Tulosten määrästä riippuen aikaa tulosten läpikäyntiin ja tulkintaan kuluu keskimäärin kymmenestä minuutista puoleen tuntiin. Sen jälkeen lääkärisi soittaa Sinulle ja kertoo tulokset, hoitolinjat, mahdolliset diagnoosit ja tekee tarvittavat reseptit. Veloitamme laboratoriokokeiden tulkintaan ja puheluun käytetystä lääkärin työajasta 35-40 €/10min, hoitavasta lääkäristä riipuen. Halutessasi sopia puhelun ajankohdasta ennakkoon ota yhteyttä toimistoomme puhelimitse p. 0207 613613 arkisin klo 9-14 välisenä aikana tai sähköpostitse info@laakarikeskuslupaus.fi.

  • Voinko palauttaa täyttämäni esitietokaavakkeet tai aikaisemmat potilaskertomustiedot sähköpostilla?

   Tietoturvasyistä johtuen suosittelemme henkilötietoja sisältävien dokumenttien toimittamista joko kirjepostitse tai henkilökohtaisesti. Otamme vastaan myös sähköpostitse lähetettyjä kaavakkeita.

  • Mitä Kela korvaa käynnistäni Lupauksessa?

   Kelan sairausvakuutus korvaa osan yksityislääkärinpalkkioista ja yksityislääkärin määräämistä tutkimus- ja hoitokuluista. Sairausvakuutuskorvauksen saaminen edellyttää, että hoito on tarpeellista ja johtuu sairaudesta, raskaudesta tai synnytyksestä. Korvaus ei koske ajokortti- ja terveystarkastuksia.

   Sairausvakuutuskorvausten saaminen edellyttää, että kuulut Kelan sairausvakuutuksen piiriin. Asioidessasi Lupauksessa osoitat Kela-kortilla, että sinulla on oikeus sairausvakuutuskorvauksiin. Sairausvakuutuksesta maksettavat Kelan korvaukset ja päivärahat perustuvat sairausvakuutuslakiin sekä sairausvakuutusasetukseen. Lue lisätietoja täältä >>

   Vuoden 2016 sairaanhoitokorvausten taksat löydät täältä >>

  • Vähennetäänkö sairausvakuutuskorvauksen osuus suoraan vastaanoton hinnasta vai tuleeko minun hakea itse korvausta Kelasta?

   Jos olet Suomen kansalainen ja sinulla on voimassa oleva Kela-kortti, vähennämme sairausvakuutuskorvauksen osuuden suoraan vastaanoton hinnasta. Korvaus ei koske tutkimuksia, joihin Sinulla ei ole lääkärin lähetettä ja terveystarkastuksia.

  • Voinko maksaa lääkärin vastaanoton osamaksulla?

   Varatessasi ajan pitkälle lääkärin vastaanotolle sisältyy hintaan hoitajan tekemä haastattelu. Halutessasi voit maksaa haastattelun (50€) jo ennen lääkärin vastaanottokäyntiä. Loput vastaanoton hinnasta maksetaan lääkärin vastaanoton yhteydessä pankki- tai luottokortilla tai käteisellä.

  • Lääkärin vastaanottokäyntiin valmistautuminen

   Saatat ihmetellä miksi haluamme Sinun täyttävän ja toimittavan meille tietojasi ennakkoon. Hoitajamme kirjaa toimittamasi tiedot potilastietojärjestelmäämme ja mikäli tiedoissa on täydennettävää, täydentää tietoja soittamalla sinulle. Mikäli esitietokaavakkeen tietoja ei toimiteta ja kirjata potilastietojärjestelmäämme ennen lääkärin vastaanottoa niin lääkärisi kysyy ja kirjaa kaiken tarvittavan tiedon vastaanottosi yhteydessä mikä lisää vastaanottoosi käytettävää aikaa ja kustannuksiasi merkittävästi. Tästä johtuen 90 minuutin vastaanotto  sisältää aina esitietokaavakkeiden täyttämisen ja tarvittaessa hoitajan yhteydenoton.

  • Mihin aikaisempia potilaskertomustietojani ja tuloksiani tarvitaan?

   Toimittamalla tiedot aiemmin Sinulle tehdyistä tutkimuksista meille ennakkoon vältämme päällekkäisiä tutkimuksia ja niistä sinulle syntyviä kustannuksia. Potilaskertomustietojen saavuttua meille tietosi kirjataan potilastietojärjestelmäämme ja saat niistä itsellesi tiivistelmän jota kutsumme Sairaus- ja tutkimushistoriaksi. Mikäli haluat takaisin meille toimittamasi alkuperäiset tutkimustulokset ja asiakirjat niin voit pyytää ne itsellesi lääkärin vastaanotolla käydessäsi. Papereiden takaisin postituksesta veloitamme voimassa olevan postitusmaksumme mukaisesti.

   Sairaus- ja tutkimushistorian hinta muodostuu siihen käytettävän työajan ja lopputuloksen mukaisesti. Käy aikaisemmat potilastietosi huolellisesti läpi ennen niiden toimittamista meille. Papereiden läpikäynti ohjeidemme mukaan tuo Sinulle merkittäviä kustannussäästöjä.

   90 minuutin vastaanottoon sisältyy potilastietojen läpikäynti ja kirjaaminen kolmen vuoden ajalta. Yli kolmen vuoden ajanjaksolta meille toimitettujen tietojen läpikäynnistä ja kirjaamisesta veloitamme siihen käytettävän työaikamme ja lopputuloksen mukaisesti noin 15-20 €/lisävuosi.

   Mahdolliset aiemmat potilaskertomustiedot (laboratoriovastaukset, lausunnot kuvantamistutkimuksista, tähystyksistä jne.) tulee toimittaa meille samassa lähetyksessä esitietokaavakkeiden kanssa joko kirjepostina tai tuomalla ne Lupaukseen.

  • 90 minuutin vastaanoton varaaminen

   Jotta vastaanottosi sujuisi mahdollisimman onnistuneesti on meillä hieman paperitöitä tehtävänä ennen sitä. Kun täytät liitteenä olevat kaavakkeet niin hyvin kuin pystyt ja toimitat meille aikaisemmat potilastietosi kolmen vuoden ajalta, niin me hoidamme loput.

   Vastaanottoon sisältyvät lomakkeet:

   1. Lupauksen esitietokaavake
   2. MSQ eli oirekysely
   3. Suostumus henkilötietojen rekisteröintiin ja käsittelyyn
   4. Sähköinen sairaus- ja oirehistoria -malli

   1. Täytä lomakkeet rauhassa. Jos et muista kaikkia asioita heti, niin voit ehkä tarkistaa ne lähipiiristäsi (etenkin Sukurasite -kohtaan täytettävät sairaudet).

   2. Mikäli sinua on tutkittu aiemmin niin ota yhteyttä Sinua aikaisemmin tutkineisiin ja hoitaneisiin yksiköihin ja pyydä tutkimustulokset itsellesi vähintään kolmen vuoden ajalta. Toimita meille kopiot tehdyistä tutkimuksista ja niiden tuloksista. Julkisella puolella tehdyt tutkimukset voit tulostaa itsellesi Kanta.fi –palvelusta. Veloitamme meille yli kolmen vuoden ajanjaksolta toimitetuista potilastiedoista 15-20 €/lisävuosi.

   3. Palauta täytetyt esitietokaavakkeet sekä aikaisemmat potilaskertomustietosi ja tuloksesi samanaikaisesti yhdessä kirjekuoressa Lupaukseen kirjepostina (os. Lääkärikeskus Lupaus, Vuorikatu 26 b krs, 70100 Kuopio) tai tuomalla ne meille toimistomme aukioloaikana arkisin klo 9-14 välisenä aikanaMeille toimitettujen kirjattujen kirjelähetysten noutamisesta postin toimipisteestä veloitamme 10 €/lähetys.

   4. Odota yhteydenottoamme. Ilmoitamme sinulle, kun olemme vastaanottaneet lähetyksesi. Vastaanottoajat varataan papereiden saapumisjärjestyksessä.

   Täyttämällä ja palauttamalla tietosi mahdollisimman pikaisesti nopeutat hoitoon pääsyäsi. Kun tietosi ovat saapuneet Lupaukseen ja olemme tallentaneet tietosi järjestelmäämme olemme sinuun yhteydessä vastaanottoaikojen tiimoilta. Odotusajat vastaanotoillemme ovat tällä hetkellä noin 2-3 viikkoa.

   Onko Sinulla kysyttävää vastaanotosta?

   Voit tarkastaa täältä onko muilla ollut samanlaisia kysymyksiä ja mitä olemme niihin vastanneet. Jos et löytänyt kysymykseesi vastausta niin ota yhteyttä sähköpostilla info@laakarikeskuslupaus.fi tai soita p. 0207 613613 toimistomme aukioloaikoina.