Ravintovalmennus

Ravintovalmentajiemme työ perustuu ihmisen biokemiaan ja tutkittuun tietoon. Se ei kuitenkaan välttämättä mukaile yleisiä ravitsemussuosituksia tai Käypä hoito –suosituksia, vaan yleisten suositusten sijaan ravintovalmennuksessamme korostuu yksilöllisyys. Ravintovalmennuksessa Sinulle laaditaan yksilöllinen ruokavalio, joka tukee hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti. Tarvittaessa terveyttäsi tukemaan räätälöidään myös ravintolisäohjelma. Ravitsemukselliset tuen tarpeesi voivat liittyä esimerkiksi ruoansulatukseen, allergioihin, kilpirauhasen toiminnan häiriöihin, reumaan, väsymykseen tai diabetekseen ja painonhallintaan.

Lupauksessa kohtaat tiimin, johon kuuluvat lääkäri, liikuntafysiologi ja ravintovalmentaja. Poikkeuksellisen yhteistyömme avulla takaamme, että näet ja koet konkreettisesti, miten saat pysyviä muutoksia aikaan. Ravintovalmennuksesta Lupauksessa vastaavat ravintovalmentaja, sairaanhoitaja Hannele Eskelinen,  ravintovalmentaja, proviisori Johanna Räikkönen sekä ravitsemusterapeutti Sandra Porthan.

Alkukartoitus ja ravintovalmennus 200-250 €*

Tämä palvelu sopii sinulle, joka tulet tapaamaan ravintovalmentajaasi ensimmäistä kertaa.

Lupauksessa ensimmäistä kertaa asioidessasi saat täytettäväksesi esitietokaavakkeet, joiden avulla kartoitamme keskeisimmät nykytilanteeseesi ja mahdollisen sairautesi puhkeamiseen vaikuttaneet seikat elämäsi varrelta. Palautettuasi esitietokaavakkeet tiedot kirjataan potilastietojärjestelmäämme ja hoitajamme soittaa tarvittaessa täydentääkseen tietoja. Mikäli olet täyttänyt esitietokaavakkeet jo aiemmin (6kk sisällä) lääkärin vastaanottoa varten, ei esitietokaavakkeiden täyttäminen uudelleen ole tarpeellista.

Ravintovalmentajan vastaanotolla käymme läpi terveytesi kannalta tärkeät elämäsi vaiheet, arvioimme ruuansulatuskanavasi sekä vatsahappojen ja ruuansulatusentsyymien riittävyyttä. Lisäksi arvioimme suoliston mikrobitasapainoa ja ravintoaineiden saantia. Vastaanottosi jälkeen saat kirjalliset suositukset tarvittavista jatkotutkimuksista sekä henkilökohtaisen ohjeistuksen ruokavalion koostamiseksi sisältäen probiootti- ja ravintolisäsuositukset.

Alkukartoitusta ja vastaanottoa varten aikaa on varattu 2 tuntia.  Myös puhelinvastaanotto on mahdollinen, mikäli se sopii Sinulle paremmin.

*Hinta riippuu täytettävistä esitietolomakkeista ja niiden kirjaamisesta potilastietojärjestelmään. Tämän osuuden arvo on 50 €.

Ruokavalio-ohjeistus 120 €

Tämä vastaanotto sopii sinulle, jolla on tutkimuksissa jo todettu gluteeni-, kaseiini- tai muu ruoka-aineherkkyys.

Vastaanoton tavoitteena on auttaa sinut hyvään alkuun uuden ruokavaliosi kanssa ja antaa sinulle neuvoja ja vinkkejä vältettävien ruoka-aineidesi tilalle.

Yliherkkyyksistä huolimatta on tärkeää huolehtia ruokavaliosi säilymisestä monipuolisena niin ettei sinulle pääse syntymään puutostiloja ja löydät itsellesi maukasta ja mieleistä syötävää. Sen vuoksi ammattitaitoisen ravintovalmentajamme apu uuden ruokavaliosi koostamiseksi on suositeltavaa.

Vastaanottoa varten aikaa on varattu tunti.  Myös puhelinvastaanotto on mahdollinen, mikäli se sopii Sinulle paremmin.

Ravintolisäohjelman suunnittelu 120 €

Tämä vastaanotto sopii sinulle, jolle lääkärisi on suositellut ravintolisien käyttöönottamista.

Vastaanoton aikana käymme läpi ravintolisien roolia suhteessa ruokavalioosi, kuinka varmistat ravintolisiesi imeytymisen ja vaikuttavatko käyttämäsi lääkkeet ravintolisiesi käyttöönottoon. Vastaanotolla saat lisäksi tietoa kustannustehokkaasta ravitsemushoidosta ja siitä, mitkä ravintolisät tukevat parhaiten toipumistasi. Saat kirjalliset suositukset ravintovalmentajasi ja lääkärisi sinulle suosittelemista ravintolisistä, jolloin oikeiden tuotteiden hankkiminen on helppoa ja vaivatonta etkä tee kalliita virheostoksia.

Vastaanottoa varten aikaa on varattu tunti.  Myös puhelinvastaanotto on mahdollinen, mikäli se sopii Sinulle paremmin.

Seurantavastaanotto 85 €

Seurantavastaanotto sopii lisäpalveluna sinulla, joka olet jo käynyt ravintovalmentajamme alkukartoituskäynnillä.

Koska isot elämänmuutokset vaativat seurantaa, kannustusta ja aikaa, me olemme täällä sinua varten. Seurantavastaanotolla vastaamme kaikkiin mieleesi nouseviin kysymyksiin niin omaan hyvinvointiisi, ravitsemukseesi kuin ravintolisiisi liittyen. Seurantavastaanotolla voidaan esimerkiksi päivittää sinulle laadittu ruokavalio- tai lisäravinneohjelma

Seuranta-ajat ovat 45 minuutin mittaisia vastaanottoja.

Puhelinneuvonta alk. 30 €

Tutun ravintovalmentajasi puhelinneuvonta sopii loistavasti sinulle, joka olet jo käynyt ravintovalmentajan vastaanotolla Lupauksessa.

Puhelimessa voimme keskustella ruokavalioosi tai ravintolisiisi liittyvistä kysymyksistä sekä muista mieleesi nousseista, omaan terveyteesi ja hyvinvointiisi liittyvistä aiheista.

Puhelinneuvonnan hinta on 30 €/alkava 15 minuuttia. Minimilaskutus puhelinneuvonnasta on 30 €.

Ajan vastaanotolle voit varata numerosta 0207 613 613.