Lupauksen laboratoriopalvelut

Laboratoriomme tarjoaa koululääketieteen ja biokemiallisten (funktionaalisen) lääketieteen laboratoriotutkimuksia sekä paikan päällä tehtäviä pikakokeita. Näytteenotto tapahtuu tiloissamme Vuorikadulla. Laboratoriokokeet voidaan käydä ottamassa myös kotikäynnillä.

Yleisimpien laboratoriokokeiden valmistuminen kestää noin 2-3 vrk. Joidenkin tulosten valmistuminen voi kestää pidempään. MaitoAb ja HLAKeli –tutkimusten valmistuminen kestää noin 2-3 viikkoa. Tulosten valmistumisen jälkeen lääkärimme tarkastaa ja kommentoi tulokset ja niistä ilmoitetaan asiakkaalle näytteenoton yhteydessä sovitulla tavalla. Lääkärin puhelin- tai vastaanottoajan veloitus on 35-40€/10min. hoitavasta lääkäristä riippuen.

Lääkärin alustava kommentointi riittää, kun tutkimuksilla halutaan vahvistaa ennalta valittu hoitolinja tai niillä kontrolloidaan aikaisemmin poikkeavia koetuloksia. Kommentointi on riittävä myös silloin, kun jonkun toisen yksikön lääkäri vastaa varsinaisesta tulosten tulkinnasta.

Koululääketieteen tutkimukset:

Koululääketieteen tutkimusten osalta yhteystyökumppaninamme toimii Vita Laboratoriot. Tutkimukset ovat lääkärin lähetteellä pääsääntöisesti Kela-korvattavia.

Lupauksesta saa myös muita koululääketieteen tutkimuksia, joita ovat:

  • Sydänfilmi eli EKG
  • Ultraääneen perustuva diagnostinen osteoporoosimittaus (Bindex)
  • PEF-seuranta ja verenpaineen kotiseuranta
  • Ortostaattinen koe
  • HeartScan rytmivalvuri
  • Muistitesti (MMSE tai TmT)
  • HRV- eli sykevälivaihtelumittaus

Biokemiallinen (funktionaalinen) lääketiede:

Kauttamme onnistuvat myös biokemiallisen lääketieteen laboratoriotutkimukset. Yhteistyökumppaninamme toimii  Nordic Laboratories.  Biokemiallisen lääketieteen tutkimuspaketit voidaan tarvittaessa  toimittaa myös kotiin. Tutkimuksesta riippuen käynti oman paikkakunnan laboratoriossa voi olla tarpeen. Laboratorio voi veloittaa silloin hinnastonsa mukaisen näytteenottomaksun. Mikäli tutkimus on Kela-korvattava, veloitamme Kela-korvaukseen edellyttävän SV3a-lähetteen laadinnasta ja postituksesta 30 €.

Lähete toiseen laboratorioon

Välimatkasta johtuen asiointi Lupauksessa ei aina ole mahdollista. Silloin voimme laatia SV3a-laboratoriolähetteen käytettäväksi myös toisessa laboratoriossa. Lääkärin vastaanoton tai puhelun yhteydessä laadittu lähete sisältyy palvelun hintaan. Muissa tapauksissa veloitamme lähetteen laadinnasta 30 € sisältäen myös lähetteen postituskulut.

Huomioithan, että myös julkisen terveydenhuollon laboratorio veloittaa yksityislääkärin lähetteellä otetuista tutkimuksista hinnastonsa mukaisen maksun.

Muualla kuin Lupauksen laboratoriossa otettujen tutkimusten tulkintaa varten varataan aina lääkärin puhelin- tai vastaanottoaika.  Lääkärin aika sisältää tulosten tulkinnan, kirjaamisen sekä soiton asiakkaalle. Veloitamme lääkärin työstä käytetyn ajan mukaan 35-40€/10 min. Veloitus vaihtelee hoitavan lääkärin mukaan.

Yleisimpien laboratoriotutkimuksien hinnat »

Laboratoriokäynnin yhteydessä veloitetaan 15 € näytteenottomaksu. Mikäli näytteet käydään ottamassa asiakkaan kotona, veloitetaan kotikäyntimaksu 50 €. Kela-korvauksesta >>

Hintatiedustelut ja ajanvaraus verikokeisiin numerosta 0207 613 613 arkisin klo 9-14. Valmistautumisohjeet verikokeisiin saat ajanvarauksen yhteydessä.