Kliinikon työkalupakki osa II – Ruoka-ainereagointi, ruoansulatuksen toiminta ja imeytyminen 28.-29.4.18

5.4.2018

Tämä koulutusviikonloppu sopii erityisesti kaltaisillesi terveydenhoidon ammattilaiselle, joka työskentelet vatsaoireisten tai ravintoainepuutoksista, kuten toistuvasta raudan puutteesta, kärsivien potilaiden kanssa.

Toimiva ruuansulatus ja ravintoaineiden imeytyminen ovat terveyden ja hyvinvoinnin peruspilareita. Ruuansulatuksen toiminta ja ravintoaineiden imeytyminen tulee varmistaa kaikkien sairauksien ja oireiden yhteydessä.

Myös ravintolisien imeytyminen on usein riippuvaista suoliston hyvinvoinnista. Varmistamalla ruuansulatuksen toiminnan ja ravintoaineiden imeytymisen saat aikaan parempia hoitotuloksia, vähentäen samalla ravintolisien tarvetta.

Viikonlopun aikana tullaan käsittelemään mm.:

 • miksi jotkin ruoka-aineet voivat estää tärkeiden ravintoaineiden imeytymisen
 • millainen vaikutus sopimattomalla ruokavaliolla on sairauksien syntyyn
 • kuinka ruoansulatus toimii ja ravintoaineet imeytyvät
 • kuinka ruoansulatuksen toimintaan ja imeytymiseen voidaan vaikuttaa hoidollisesti
 • kuinka ruoansulatuksen toimintaa ja ravintoaineiden imeytymistä mitataan

Viikonlopun kouluttajana toimii Lupauksen yrittäjä, yleislääkäri Ville Pöntynen. Ville Pöntynen on pidetty ja selväsanainen kouluttaja ja luennoitsija, jonka suosittuja luentoja on ollut kuulemassa jo tuhansia suomalaisia omasta ja läheistensä terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneita ihmisiä. Ainutlaatuisen biokemiallisen osaamisensa ansiosta Villen maine osaavana yleislääkärinä ja haastavien terveydellisten ongelmien ratkaisijana tunnetaan myös ulkomailla. Nyt myös sinulla on mahdollisuus oppia kuinka yksinkertaisin ja helpoin keinoin optimoit oman osaamisesti potilaidesi parhaaksi.

Koulutus järjestetään Kylpylähotelli Kunnonpaikassa, (ei webinaarimahdollisuutta) 28.-29.4.18. lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 9-16.

Koulutusviikonlopun hinta on 295€/osallistuja (sis. alv).

Ilmoittaudu koulutukseen tästä >>

Kliinikon työkaupakki -koulutussarjamme koostuu kolmesta koulutusviikonlopusta. Voit osallistua koulutuksiin myös yksittäin.

Tämän Kliinikon työkalupakki osa II – Ruoka-ainereagointi, ruoansulatuksen toiminta ja imeytyminen -koulutuksen aikana opit mm.

 • tapoja reagoida ruoka-aineisiin ja keinoja mitata ruoka-ainereagointia
 • ruoansulatuksen toiminnan ja imeytymisen perusteet ja keinot tutkia niitä
 • tulkitsemaan ruuansulatuksen toimintaa ja imeytymistä mittaavia kaikista suomalaisista laboratorioista löytyviä tutkimuksia
 • keinot ärtyneen suolen oireyhtymästä kärsivien vatsaoireiden korjaamiseen (mikrobitasapainotusta lukuunottamatta)
 • miksi vatsaoireiselle potilaalle ei yleensä tule käyttää rautalisää
 • miksi  raudan imeytyminen häiriintyy tulehduksellisissa sairauksissa ja antioksidanttivajeen seurauksena
 • miksi heikentynyt ravitsemustila pahentaa sisäilma- ja kemikaalioireita ja mitä ravintolisiä kannattaa kokeilla oireiden lievittämiseen

Viikonlopun aikana tutustutaan lyhyesti myös suoliston mikrobeihin (tulossa oma koulutusviikonloppu aiheesta kesäkuussa -18), histamiini-intoleranssiin ja veriryhmäruokavalioon.

Koulutus järjestetään Kylpylähotelli Kunnonpaikassa, noin 10km Kuopiosta pohjoiseen (ei webinaarimahdollisuutta). Ajo- ja saapumisohjeet Kunnonpaikkaan löydät tästä >>

Hinta ei sisällä majoitusta, joka tulee tarvittaessa varata erikseen. Kunnonpaikka tarjoaa majoitusta edulliseen tarjoushintaan, kun varaat huoneesi suoraan Teemulta teemu.soininen@kunnonpaikka.com.

Järjestämme tarvittaessa kuljetuksen lentoasemalta (7km) sekä rautatieasemalta (10km) Kunnonpaikkaan. Ilmoitathan varauksesi yhteydessä mikäli tarvitset kyydin perille.

Tule mukaan kehittämään omaa ammattitaitoasi ja tapaamaan muita kaltaisiasi ammattilaisia! Viikonlopun aikana sinulla on mahdollisuus virkistäytyä luonnossa tai Kunnonpaikan kylpylässä, nauttia monipuolisista noutopöydän aterioista ja verkostoitua muiden ammattilaisten kanssa. Osallistumismaksuun sisältyy kevyt välipala ja kahvi/tee.

Koulutusviikonlopun hinta on 295€/osallistuja (sis. alv).

Ilmoittaudu koulutukseen tästä >>

 

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
https://laakarikeskuslupaus.fi/ammattilaisille/kliinikon-tyokalupakki-osa-ii-ruoka-ainereagointi-ruoansulatuksen-toiminta-ja-imeytyminen-28-29-4-18">