Tiedote toimintamme supistamisesta

2.7.2018

Itä-Suomen Aluehallintovirasto on Valviran ohjeistamana päättänyt peruttaa allekirjoittaneen oikeuden toimia Lääkärikeskus Lupaus Oy:n terveyspalveluista vastaavana johtajana, minkä seurauksena Lääkärikeskus Lupauksen vastaanotto- ja laboratoriotoiminta Kuopiossa Vuorikadulla päättyy 30.9.18 mennessä.

Päätöksen perusteena on toteuttamani kokeellinen hoito varsinkin T3-lääkevalmisteilla ja siihen liittyvä potilaiden kirjallinen ohjeistus. Aluehallintovirasto yhdessä Valviran kanssa katsoo potilasturvallisuuden vaarantuneen T3-hoitoihin liittyen, huolimatta siitä, ettei yksikään viiden vuoden aikana antamistani n. 350:sta T3- kilpirauhashoidoista ole päätynyt potilasvahinkoon tai haittatapahtumaan. Usea endokrinologi toteuttaa T3-hoitoa samojen periaatteiden mukaisesti.

Lisää lääkärinoikeuksieni rajoittamiseen liittyvästä oppikiistasta ja sen aiheuttamista vahingoista löydät YouTube-kanavaltamme ja henkilökohtaisesta blogistani.

Lukuisista pyynnöistäni huolimatta en ole saanut Valviralta vastauksia, kuinka kokeellisen hoidon toteuttaminen tapahtuu lääkärinoikeuksia vaarantamatta. Sen vuoksi katsomme uuden terveyspalveluista vastaavan johtajan palkkaamiseen liittyvän liian suuria henkilökohtaisia ja taloudellisia riskejä eikä vastaanottotoiminnan jatkamiselle näin ollen ole edellytyksiä.

Tämän vuoksi pidättäydymme myös kaikesta kokeellisen hoidon toteuttamisesta 1.8.18 alkaen. Tämä koskee mm. T3-lääkehoidon toteuttamista ja kroonisesta väsymysoireyhtymästä kärsivien potilaiden hoitamista, koska virallisten hoitosuositusten puuttumisen vuoksi kaikki heille tarjottava apu katsotaan kokeelliseksi hoidoksi.

Pyrimme järjestämään kaikille aikaisemmille asiakkaillemme vastaanotto- tai puhelinajan heinä-syyskuun aikana hoidon uudelleen järjestelyä varten. Tarvittaessa teemme lähetteet erikoissairaanhoitoon. Ajat täytetään varausjärjestyksessä ja niistä laskutetaan hinnastomme mukaisesti.

Valitettavasti en pysty enää itse ottamaan vastaan uusia asiakkaita, mutta tarjoamme vastaanottoaikoja vielä toistaiseksi muille lääkäreillemme.

Laboratorio

Laboratoriomme suljetaan elokuun loppuun mennessä. Kaikki 31.8.18 mennessä otetut verinäytteet tullaan tutkimaan normaalisti ja tuloksista ilmoitetaan asiakkaille ennalta sovitulla tavalla.

Jatkotutkimusten ollessa kesken huomioimme kaikki meille 1.9.18 mennessä kirjallisesti toimitetut tutkimustulokset ja niistä tullaan olemaan yhteydessä asiakkaaseen. Tämän jälkeen toimitetut tulokset eivät kirjaudu järjestelmäämme jolloin niiden toimittaminen toiseen terveydenhuollon yksikköön ja muut jatkotoimenpiteet jäävät asiakkaan vastuulle.

Ajanvaraukset

Toimistomme ruuhkautumisen ehkäisemiseksi pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse info@laakarikeskuslupaus.fi. Kiireellisissä asioissa puheluihin pyritään vastaamaan arkisin klo 9-14 välillä toimistomme numerossa 0207 613 613.

Muut tiedustelut

Toimistomme ei vastaa toimintamme supistamista liittyviin kysymyksiin.
Tarvittaessa voit jättää soittopyynnön toimiston sähköpostiin info@laakarikeskuslupaus.fi, josta se välitetään eteenpäin.

Potilastiedot

Alkuperäinen sairauskertomusteksti on toimitettu asikkaillemme vastaanoton tai puhelun yhteydessä. Mikäli tämä on hukkunut tai hoidon uudelleen järjestelyn vuoksi tarvitset uuden kopion, saat sen meiltä seuraavasti:

Sairauskertomuskopiot saat pyydettäessä seuraavan lääkärin vastaanottosi tai puhelusi yhteydessä, tai ne voi hakea veloituksetta toimistostamme 1.9.18 mennessä. Varmistathan paikalla olomme ennen saapumistasi sähköpostilla info@laakarikeskuslupaus.fi, ellei sinulla ole ennalta sovittua ajanvarausta.

Sairauskertomuskopiot voidaan postittaa kotiisi. Veloitamme postituksesta hinnastomme mukaisen postitusmaksun. Potilaskertomustietoihin liittyvissä asioissa pyydämme asioimaan ensisijaisesti sähköpostitse info@laakarikeskuslupaus.fi.

Sairauskertomuskopiot saa myös toimintamme päätyttyä ja tiedotamme tästä myöhemmin.

Osa tiimimme jäsenistä jatkaa työskentelyä itsenäisinä yrittäjinä omissa toimitiloissaan. Toivon, että päätät jatkaa yhteistyötä heidän kanssaan tulevaisuudessakin.

Tulen itse keskittymään hyvinvointi-, luento- ja koulutuspalveluiden kehittämiseen ja laajentamiseen.

Haikein sydämin tähänastisesta yhteistyöstä kiittäen,

yleislääkäri Ville Pöntynen

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
https://laakarikeskuslupaus.fi/ajankohtaista/tiedote-toimintamme-supistamisesta">