Milloin varata 45 minuutin lääkärivastaanotto

6.11.2017

Milloin varata 45 minuutin lääkärivastaanotto

Mahtavia uutisia sinulle, joka epäilet itselläsi kilpirauhashormonitasapainon ongelmia, kärsit toistuvista infektioista tai haluat selvittää juurisyyn oireidesi, kuten vaikkapa iho-ongelmiesi taustalla. Helpotimme ajanvaraustasi mahdollistamalla 45 minuutin vastaanoton varaamisen myös internetajanvaruksemme kautta!

45 minuutin lääkärinvastaanotto sopii sinulle, joka kärsit yhdestä pitkittyneestä oireesta tai vaivasta. Niitä voivat olla esimerkiksi:

 • pitkittynyt selkäkipu (mm. välilevysairaudet, reuma, pahanlaatuiset sairaudet)
 • sitkeästi vaivaava ihosairaus
 • allergia tai lääkeainereaktio
 • erilaiset infektiot
 • epäilys hormonitasapainon ongelmista

Vastaanotolla hoidamme huolellisesti ja asiantuntevasti myös pienet toimenpiteet, kuten luomenpoistot, koepalan ottamiset ja kynsitoimenpiteet.

45 minuutin vastaanotto sopii ensikäynniksi sinulle, jolla on epäilys esimerkiksi kilpirauhashormonitasapainon ongelmista, mutta asiaa ei ole riittävästi tutkittu eikä sinulla ole käytössäsi kilpirauhaslääkitystä.

Mikäli sinua on jo tutkittu kyseisten oireiden vuoksi tavanomaisilla lääkärin vastaanottokäynneillä esimerkiksi muissa yksiköissä, tai käytössäsi on lääkitys, tulee sinun varata pidempi 90 minuutin vastaanottoaika.

45 minuutin vastaanoton aikana lääkärisi tekee sinulle tarvittavat lähetteet lisätutkimuksiin, jotka ovat useimmiten verikokeita. Aiemmin otetut verikoetuloksesi voit ottaa mukaasi vastaanotolle.

Verikokeet voit otattaa vastaanoton yhteydessä saamallasi lähetteellä seuraavasti:

 1. Lupauksen laboratorio palvelee sinua 2-3 päivänä viikossa tiloissamme Vuorikadulla. Ajan voit varata joko puhelimitse, sähköpostitse, käymällä paikan päällä tai internetajanvarauksemme kautta. Laboratoriolähetteesi löytyy potilastietojärjestelmästämme eikä sinun tarvitse huolehtia sen toimittamisesta näytteenottajalle. Tarkan hinnan tutkimuksista saat toimistostamme ennen ajan varaamista pyytämällä esimerkiksi sähköpostiisi. Käytössämme on Kelan suorakorvaus, jolloin maksat lääkärin lähetteelläsi olevista tutkimuksista vain omavastuuosuuden.  Tulostesi valmistuttua lääkärimme kommentoi tuloksesi. Tulosten valmistuminen kestää 1-4 viikkoa sinulle määrätyistä tutkimuksista riippuen (yleisimpien laboratoriokokeiden valmistuminen kestää noin 2-3 vrk, MaitoAb ja HLAKeli –tutkimusten valmistuminen noin 2-3 viikkoa). Lääkärin alustava kommentointi sisältyy Lupauksen laboratoriotutkimusten hintaan.  Tuloksesi saat kotiisi kirjepostina, jonka jälkeen voit varata itsellesi lääkärin vastaanotto- tai puhelinajan mikäli koet sen tarpeelliseksi. Ajan voit varata halutessasi jo laboratoriokäyntisi yhteydessä.
 1. Varaamalla aikasi oman terveyskeskuksesi laboratorioon. Terveyskeskus suosittelee, että ilmoitat heille ennakkoon mitä tutkimuksia haluat otettavan voidakseen varautua sujuvaan näytteenottoon. Näytteenottoa varten sinun tulee ottaa mukaasi vastaanotolla saamasi laboratoriolähete. Terveyskeskus veloittaa sinua tutkimuksista oman hinnastonsa mukaisesti. Pyydä näytteenoton yhteydessä terveyskeskustasi toimittamaan tuloksesi Lupaukseen niiden valmistuttua. Muualla kuin Lupauksessa otettujen laboratoriotulosten kommentointia ja tulkintaa varten varataan aina lääkärin puhelin- tai vastaanottoaika, jonka veloitus on 35-40€/10 min. Laskutettava lääkärin aika sisältää tulosten kommentoinnin, kirjaamisen sekä puhelun tai vastaanottokäynnin.
 1. Varaamalla ajan muuhun yksityiseen laboratorioon. Ota mukaasi vastaanotolla saamasi laboratoriolähete. Tulosten valmistuttua sinun tulee itse huolehtia tulosten toimittamisesta omalle lääkärillesi Lupaukseen. Muualla kuin Lupauksessa otettujen laboratoriotulosten kommentointia ja tulkintaa varten varataan aina lääkärin puhelin- tai vastaanottoaika, jonka veloitus on 35-40€/10 min. Laskutettava lääkärin aika sisältää tulosten tulkinnan, kirjaamisen sekä puhelun tai vastaanottokäynnin.

Varaa tästä aikasi 45 minuutin lääkärin vastaanotolle 

Tästä näet vapaat laboratorioaikamme 

45 minuutin vastaanotto ei sovi sinulle, joka:

 • kärsit useammasta kuin yhdestä oireesta
 • sinulla on muualla kuin Lupauksessa aloitettu kilpirauhaslääkitys ja haluat siirtää hoitosi Lupaukseen
 • epäilet kärsiväsi kroonisesta väsymysoireyhtymästä
 • sinulla on epäselviä kiputiloja
 • saat tai epäilet saavasi oireita sisäilmasta
 • kärsit suolistovaivoista
 • kärsit pitkäaikaisista hormonaalisista epätasapainotiloista
 • voit huonosti, muuta oireillesi ei ole löytynyt selitystä tavanomaisilla lääkärikäynneillä

Silloin oikea palvelu sinulle on 90 minuutin vastaanotto >>

Internetajanvarauksemme kautta varatun 45 minuutin vastaanoton hinta on 170€ sisältäen perustoimenpiteet. Emme laskuta sinua toimistokuluista. Varausta tehdessäsi täytäthän lisätietoja –kenttään varaamissyyn tai lyhyen kuvauksen oireistasi.

Varaa tästä aikasi 45 minuutin lääkärin vastaanotolle

Vastaanoton yhteydessä onnistuvat myös yleisimmät pikakokeet kuten tulehduskoe (pCRP), virtsan liuskatutkimus, raskaustesti (HcG), sydänmerkkiainetesti (TnI) ja angiina-pikakoe (Strep-A). Pikakokeiden hinta on 15 €/kpl, joka lisätään vastaanoton hintaan.

Toimenpiteissä, kuten luomenpoisto tai koepalan otto vastaanoton hintaan lisätään toimenpidemaksu 40€ sekä mahdollinen PAD –tutkimusmaksu (72€/1-3 tutkittavaa näytettä), jonka tarpeellisuuden lääkärisi arvioi vastaanoton yhteydessä. Laajemmissa toimenpiteissä arvioimme kustannukset ajanvarauksen yhteydessä (esim. useamman luomen poisto).

45 minuutin vastaanotolla sinua on vastaanottomassa iloinen tiimimme. Ajanvarauksesi toimistossamme vastaanottaa Saija Nivamo, joka vastaa mielellään yhteydenottoosi ja antaa sinulle valmistautumisohjeet myös mahdollista laboratoriokäyntiäsi varten.

Lääkärinäsi 45 minuutin vastaanotolla on yleislääkäri Matti Kettunen, joka perehtyy huolella oireisiisi ja on valmiina etsimään ongelmiisi ratkaisuja myös biokemiallisen (funktionaalisen) lääketieteen puolelta. Me Lupauksessa työskentelemme tiiminä, ja lääkärimme konsultoivat sekä toisiaan että myös meillä työskenteleviä ravitsemuksen ammattilaisia voidaksemme taata sinulle parhaan mahdollisen hoidon.

Varaa tästä aikasi 45 minuutin lääkärin vastaanotolle

Tervetuloa Lupaukseen!

 

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
https://laakarikeskuslupaus.fi/ajankohtaista/milloin-varata-45-minuutin-laakarivastaanotto">