Maksuton yleisöluento: Ruoansulatuksen toiminta 21.3.2018

12.3.2018

Aika: Keskiviikko 21.3.2018 klo 18:00–20:30
Paikka: Hotelli Isovalkeinen, Kuopio

Terveyden edellytys on hyvin toimiva ruuansulatus. Jos ruuansulatus pettää, jäävät elintärkeät vitamiinit, hivenaineet ja aminohapot imeytymättä.

Tämä luento sopii kaikille suolisto-oireista kärsiville. Luennolla käsiteltävät asiat auttavat suolistosairauksia sairastavia, mutta myös heitä, joiden vatsaoireiden syy ei ole tutkimuksissa selvinnyt. Tavallisimpia oireita ovat refluksi, närästys, vatsan turvotus ja ilmavaivat, ummetus ja vatsan löysyys.

Ruoka-ainereagoinnin lisäksi vatsaoireet voivat johtua myös huonosti toimivasta ruuansulatuksesta. Ruoka-ainereagoinnin taustalta voi löytyä vatsahappojen ja haiman tuottamien ruuansulatusentsyymien heikko tuotanto. Vatsahappojen ja haimaentsyymien lisäksi ruuansulatukseen osallistuvat maksan tuottamat ja sappirakkoon varastoituvat sappihapot. Sappikivien syntyyn olemme perehtyneet jo kolesteroliluennon yhteydessä, mutta tämän luennon yhteydessä käymme läpi sitä, millainen vaikutus sapen ongelmilla on ruuansulatuksen toimintaan.

Luennolla opit kuinka ruuansulatuksen toimintaan voidaan selvittää laboratoriotutkimuksin ja kuinka ruuansulatusta voidaan tukea yksinkertaisin keinoin. Käsittelemme närästyslääkkeisiin liittyviä ongelmia ja käymme läpi sitä, miksi närästyslääkkeet eivät tuo pysyvää ratkaisua ruokatorven refluksitaudin hoitoon. Perehdymme lyhyesti myös tulehduksellisten suolistosairauksien laboratoriodiagnostiikkaan.

Luento kuuluu Vatsan hyvinvointi -luentokokonaisuuteen, joka koostuu kolmesta luennosta: Ruoka-ainereagointi, Ruuansulatuksen toiminta ja Suoliston mikrobit. Luennoista voi myös valita itselleen sopivat eli kaikilla luennoilla ei ole pakko käydä.

Luento järjestetään Luennoitsijana toimii yrittäjälääkäri Ville Pöntynen. Luento on suunniteltu maallikoille, mutta myös ammattilaiset saavat luennolta keinoja vaikuttavampaan terveydenhoitoon.

Ennen luennon alkua on mahdollisuus ostaa suosittuja, lääkäri Ville Pöntysen laatimia oppaita hintaan 10€/kpl. Luento on maksuton.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
https://laakarikeskuslupaus.fi/ajankohtaista/koulutukset-ja-yleisoluennot/ruoansulatuksen-toiminta">