Punkkirokote apteekista 6.6. tai 8.6.2017

1.6.2017

Lupaus on mukana Niiralan apteekissa järjestettävillä rokotuspäivillä puutiaisaivokuumetta vastaan. Rokotukseen pääset Niiralan apteekkiin Prismassa tiistaina 6.6. ja torstaina 8.6. klo 16–19 välisenä aikana ilman ajanvarausta.

Rokotteen hinta on 49,90 € ja se sisältää reseptin, rokotteen sekä pistämisen.

Puutiaisaivokuume (TBE) on viruksen aiheuttama aivotulehdus, jota punkit levittävät. TBE-virus siirtyy punkista ihmiseen minuuteissa, ja voi aiheuttaa eriasteisia ja pitkäaikaisia keskushermosto-oireita.

Rokote ehkäisee noin yhdeksän tapausta kymmenestä ja sitä suositellaan riskialueilla oleskeleville. Rokotteen avulla pystytään ehkäisemään myös TBE-viruksen aiheuttamia pitkäaikaisia hermostollisia ongelmia.

Perussuojaan tarvitaan kolme rokotetta, jotka pistetään kuukausina 0, 1-3 ja 6-15. Jos oleskelu punkkialueilla jatkuu, tarvitaan lisäksi tehosterokotteita muutaman vuoden välein.

Kesäkuun rokotuspäivien lisäksi järjestämme mahdollisuuden tehosterokotteiden ottamiseen torstaina 20.7.2017 sekä kesäkuussa 2018 Niiralan apteekissa. Tiedotamme näistä lisää ajankohdan lähestyessä.

Lisätietoja rokotuksesta voit kysyä apteekista p. 017 3696903.

Lue myös Villen aiempi kirjoitus punkkirokotteesta >>

Facebook
Twitter
Pinterest
Google+
http://laakarikeskuslupaus.fi/ajankohtaista/punkkirokote-apteekista/">